Read Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal by Tonke Dragt Free Online


Ebook Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal by Tonke Dragt read! Book Title: Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal
The size of the: 24.10 MB
City - Country: No data
Loaded: 1101 times
Reader ratings: 4.9
The author of the book: Tonke Dragt
Edition: Leopold
Date of issue: 1980
ISBN: 9025832547
ISBN 13: 9789025832544
Language: English
Format files: PDF

Read full description of the books:An alternative cover edition for this ISBN can be found here

Naar wouden heeft Edu zijn hele leven al verlangd. Op aarde zijn de bossen inmiddels verdwenen, en daarom is hij planeetonderzoeker geworden. Hij wil naar Venus, waar nog wel wouden zijn.Op Venus hebben de mensen zich echter teruggetrokken onder een veilige koepel. Ze zijn bang voor alles wat met de natuur te maken heeft. En de gevaarlijke wouden zijn verboden toegang voor iedereen! Daar verzet Edu zich tegen. Hij wil zelf ervaren wat volgens de computers zo gevaarlijk zou zijn en gaat wandelen in het woud. Het gevaar blijkt heel anders te zijn dan hij ooit had kunnen vermoeden...


Download Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal PDF Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal PDF
Download Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal ERUB Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal PDF
Download Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal DOC Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal PDF
Download Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal TXT Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal PDFRead information about the author

Ebook Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal read Online!

Tonke Dragt werd in 1930 geboren in Indonesië, en heeft daar het grootste deel van haar jeugd doorgebracht. In 1942 kwam ze met haar moeder en twee zusjes terecht in een Jappenkamp, en daar heeft ze ontdekt dat ze ze kon ‘ontsnappen’ door verhalen te verzinnen. Ze schreef en tekende in eerder gebruikte uitgegumde schriftjes en zelfs op wc-papier, want er was bijna niets. Samen met een vriendinnetje maakte ze het ‘boek’ De jacht op de Touwkleurige.

Na de oorlog kwam het gezin naar Nederland. Tonke deed hier haar eindexamen van de middelbare school en ging naar de academie voor beeldende kunsten. Ze werd tekenlerares. Als de orde in haar klas verstoord dreigde te raken, begon ze altijd een verhaal te vertellen. En dan werd het muisstil. Ze organiseerde op school ook een spookverhalenschrijversclub, waar de meest griezelige dingen gebeurden!

In 1956 werd voor het eerst een verhaal van Tonke gepubliceerd, en daarna werden er steeds meer gevraagd. Ze kreeg het druk: overdag lesgeven en ’s avonds en vooral ’s nachts schrijven. In 1961 verscheen haar eerste boek: Verhalen van de tweelingbroers.

Een jaar later kwam De brief voor de koning, dat werd bekroond met de prijs voor het beste kinderboek van het jaar, een voorloper van de Gouden Griffel. Het kreeg ook een vervolg: Geheimen van het Wilde Woud.

De meeste kinderboekenschrijvers schreven in die tijd realistische verhalen, maar Tonke creëerde haar eigen werelden, zoals de Rijken van Dagonaut en Unauwen.

Het thema ‘tijd’ speelt vaak een rol in haar boeken. De hoofdpersoon van De torens van februari kan eens in de vier jaar, op schrikkeldag, naar een andere wereld reizen, en Torenhoog en mijlen breed speelt zich af in de toekomst. Het geheim van de klokkenmaker gaat over een tijdmachine – en vooral over de vraag wat er gebeurt als je daar niet heel voorzichtig mee omgaat…

Tonke houdt van poezen. Die geven haar de mogelijkheid een tijger te aaien. En tijgers intrigeren haar: Ogen van tijgers is niet voor niets geschreven!

Al haar poezen (en ze heeft er vele gehad) zijn op een bijzondere manier bij haar gekomen: aanloopkatten, eenzame katten als het baasje was overleden… Ze krijgen allemaal een naam die met een W begint. Wapperstaart, Woesti en Wicci de Winterpoes zijn de meest recente.
Reviews of the Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal


TYLER

Why do you need to drive a phone?

AUSTIN

An interesting book, not like the other

ELLIE

A book that leaves nothing behind, no feelings, no thoughts.

ADAM

Best in Books

LAYLA

This needs to be read to each
Add a comment
Download EBOOK Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal by Tonke Dragt Online free

PDF: torenhoog-en-mijlen-breed-een-toekomstverhaal.pdf Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal PDF
ERUB: torenhoog-en-mijlen-breed-een-toekomstverhaal.epub Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal ERUB
DOC: torenhoog-en-mijlen-breed-een-toekomstverhaal.doc Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal DOC
TXT: torenhoog-en-mijlen-breed-een-toekomstverhaal.txt Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal TXT